Beneficiile ceaiului de echinacea

Echinacea a fost folosita de amerindieni ca remediu in tratarea muscaturilor de sarpe, aceasta fiind adoptata de si de colonistii americani si inclusa in metodele lor terapeutice din anul 1800.

Planta este recunoscuta pentru efectele sale imunostimulatoare foarte puternice, fapt care o recomanda in tratarea a numeroase afectiuni si tulburari.

Echinacea face parte din aceeasi familie cu arnica, galbenelele si musetelul.

Ce afectiuni trateaza echinacea?

Echinacea se foloseste in tratarea infectiilor, in tratarea racelilor comune, gripe sau alte infectii ale tractului respirator superior.

De asemenea, ceaiul de echinacea este un bun adjuvant si in tratarea infectiilor de tract urinar, ale celor vaginale, ale fluxului sanguin, gripei porcine si multe altele.

Beneficii pentru sanatate cu echinacea:

Ajuta in combaterea racelilor, a gripei si infectiilor tractului superior. Planta echinacea este perfecta pentru stimularea si intarirea sistemului imunitar si pentru tratamentul racelilor, al inflamatiilor gatului, al gripei si bronsitei.

Combate astmul. Echinacea este si un remediu naturist bun in combaterea crizelor de astm.

Lupta impotriva infectiilor de tract urinar. Ceaiul de echinacea este un antibiotic natural bun pentru tractul uro-genital, fiind si un dezinfectant local eficient.

Ajuta in tratarea afectiunilor bucale. Considerata un antibiotic natural, echinacea ajuta la stimularea vindecarii abceselor sau a furunculelor.

Ajuta la vindecarea ranilor, a eczemelor si psoriazisului. Ceaiul de echinacea trateaza leziunile superficiale ale pielii si grabeste procesul de vindecare. Durerile provocate de psoriazis si eczeme se pot ameliora cu ceaiul de echinacea.

Imbunatateste digestia. Ceaiul de echinacea stimuleaza apetitul, creste secretiile salivare si imbunatateste procesul de digestie. De asemenea, si in cazul diareei si a enteritelor echinacea poate fi de ajutor.

Ce pare ai despre acest articol?

   Scrie parerea ta

   Login/Register access is temporary disabled
   Comparati produse
   • Total (0)
   Compara