Cafeaua verde – aliat in curele de detoxifiere

Cafeaua verde este produsul momentului, un aliment miracol care ajuta la pierderea in greutate si detoxifierea organismului intr-un mod placut. Cafeaua verde te ajuta sa incepi ziua cu energie.

Cafeaua verde este cafeaua cruda, neprelucrata termic, neprajita. Gustul cafelei verzi este asemanator cu cel al ceaiului verde. Tipul acesta de cafea este net superior cafelei clasice, prajite, pe care cu totii obisnuim sa o consumam dimineata pentru a avea energie. Superioritatea cafelei verzi consta in continutul bogat de acid clorogenic, o substanta care se pierde prin procesul de prajire.

Acidul clorogenic este recunoscut pentru efectele curative, acesta limitand absorbtia zaharului in organism. Astfel, cafeaua verde este un aliat de incredere in lupta cu kilogramele in plus, dar si impotriva cancerului, datorita continutului bogat in antioxidanti.

Istoria boabelor de cafea

Boabele de cafea isi au radacinile in Africa, raspandite apoi, pentru prima data, pe coastele Marii Rosii. Cafeaua a fost consumata ca aliment, si nu ca bautura, o perioada de timo foarte lunga. Prin anul 1000 abia, locuitorii din Etiopia transformau alimentul intr-o bautura obtinand prin procesul de fierbere a boabelor de cafea uscate un fel de vin.

Care sunt beneficiile aduse de cafeaua verde organismului?

1. Ajuta la scaderea in greutate – studiile de specialitate au atestat faptul ca acidul clorogenic si cofeina din cafeaua verde ajuta metabolismul in procesul de ardere mai rapida a grasimilor. Acidul clorogenic reduce absorbtia carbohidratilor din tractul digestiv, ceea ce ajuta si la reducerea nivelului de zahar din sange. Astfel, daca introducem cafeaua verde in dieta zilnica, nu va trebui sa renuntam de tot la consumul de carbohidrati in ideea de a slabi.

2. Imbunatateste dispozitia si performantele mintale. Specialistii au demonstrat cum cofeina, fie provenind din cafea prajita sau verde, imbunatateste viteza de reactie, de concentrare sau rezistenta la oboseala. Avantajul cafelei verzi este ca, aceasta, contine mai multa cofeina decat cea prajita, ceea ce face ca efectele benefice asupra creierului uman sa fie mai pronuntate.

3. Ajuta la reducerea efectelor novive ale radicalilor liberi. Cafeaua verde reprezinta o sursa importanta de antioxidanti. Acestia au rolul important de a mentine sanatatea organismului pentru mai mult timp.

4. Reduce apetitul. Daca te confrunti cu sentimentul de foame frevcent, ar fi indicat sa bei o ceasca de cafea verde in detrimentul gustarilor sau a dulciurilor nesanatoase. Cafeaua este recunoscuta pentru faptul ca reduce pofta de mancare, astfel vom manca mai putin, organismul va ajunge la senzatia de saturatie mai repede, si il va forta sa mai consume din depozitele de grasimi acumulate in timp.

5. Ajuta in procesul de detoxifiere a organismului. In procesul de detoxifierea este indicata folosirea produselor cat mai naturale, cat mai putin procesate, nu medicamente sau alte produse supuse unor tratamente chimice. Cafeaua verde este ajutorul ideal, singura modificare adusa acesteia este macinarea, proces care nu afecteaza proprietatile curative.

6. Mentine un sistem imunitar puternic. Efectul cafelei verzi asupra radicalilor liberi are impact si in ce priveste sistemul imunitar. Prin reducerea efectelor nocive ale radicalilor liberi, sistemul imunitar va functiona mai bine, reducand astfel riscul imbolnavirilor.

Cum se prepara cafeaua verde?

Cafeaua verde are un mod de preparare diferit fata de cel al cafelei prajite. Aceasta se prepara mai mult ca un fel de infuzie de ceai. Daca se opteaza pentru cafea verde boabe, procedeul este urmatorul: se lasa 10 grame de boabe de cafea verde in 150 ml de apa peste noapte. A doua zi, lichidul rezultat se fierbe timp de 15 minute la foc mic, dupa ce da in clocot. Dupa ce se raceste este ideala pentru a fi servita.

Cafeaua verde macinata este mai simplu de preparat: se lasa la infuzat o lingurita de cafea in apa fierbinte (90 de grade) timp de 10 minute. Dupa acest timp, se strecoara si se consuma.

Ce gust are cafeaua verde?

Gustul cafelei verzi nu are nicio legatura cu cafeaua obisnuita, gustul acesteia din urma rezultand din procesul de prajire. In cazul cafelei neprajite, gustul aduce mai mult cu o infuzie de ceai natural, beneficiile fiind mult mai mari decat cele ale cafelei prajite.

Procesul de prajire reduce foarte mult din continutul de nutrienti si substante active care pot aduce multiple beneficii organismului.

Cafeaua verde poate fi achizitionata de aici sau din magazinele tip plafar.

Ce pare ai despre acest articol?

      Scrie parerea ta

      Login/Register access is temporary disabled
      Comparati produse
      • Total (0)
      Compara