Cat de importanta este vitamina E pentru organism

Vitaminele sunt substante chimice complexe care joaca un rol important in functionarea normala a organismului uman si care nu pot fi sintetizate de catre acesta. Majoritatea dintre ele pot fi asimilate din alimentele de provenienta naturala si sunt esentiale pentru cresterea, mentinerea vitalitatii si sanatatii generale a organismului.

Vitaminele se impart in doua categorii:
liposolubile – solubile in grasimi – vitamina A, D, E, K
hidrosolubile – solubile in apa – vitamina C, B1, B2, PP, B12

Importanta vitaminei E pentru organismul uman

Denumita si vitamina fertilitatii, vitamina E are o importanta actiune antioxidanta asupra organismului. Vitamina E se recomanda in tratarea diverselor afectiuni, cum ar fi: scaderea imunitatii, afectiuni cardiovasculare, ulcer gastric, hemoroizi, litiaza biliara, dismenoree, fibrom uterin, Zona Zoster, astm bronsic si altele. Datorita actiunii sale puternic antioxidanta, vitamina E este de ajutor si in tratamentul epilepsiei.

Alimente bogate in vitamina E

Vitamina E se regaseste si in diverse alimente vegetale, precum: nuci si seminte (migdale,arahide,seminte de floarea-soarelui), cereale integrale, in uleiul de masline, broccoli, spanac, kiwi, mango, avocado.

De asemenea, vitamina E poate fi asimilata si din produse de origine animala: oua, peste gras, ulei din ficat de peste, fructe de mare, somon sau lapte.

Suplimentele cu vitamina E aduc un aport de numeroase beneficii atunci cand se administreaza in mod corect, la sfatul medicului.

Ce pare ai despre acest articol?

      Scrie parerea ta

      Login/Register access is temporary disabled
      Comparati produse
      • Total (0)
      Compara