Idei de retete cu perle de tapioca

Pasionatii de gastronomie vor testa mereu ceva nou in bucataria lor. Noi iti propunem sa incerci un produs nou, gustos si simplu de preparat, de care, cu siguranta, te vei indragosti.

Perlele de tapioca – un extract de amidon, originar din America de Sud, care aduce organismului o doza de nutrienti sanatosi si un gust exotic in farfurie.

Budinca de tapioca

Budinca din perle de tapioca este cea mai populara reteta. Pe langa faptul ca se pregateste foarte rapid si simplu, budinca de tapioca are si un gust delicios. Acest desert iti va insenina dimineata daca il servesti in locul clasicelor cereale cu lapte.

Ai nevoie de: 1/2 cana de perle de tapioca, 3 cani de lapte de cocos, 1/2 ceasca zahar brun, 1 pastaie de vanilie, 150 grame fulgi de cocos.

Preparare: Perlele de tapioca se fierb, la foc mic, in laptele de cocos amestecat cu zahar pentru 25-30 de minute. Amesteca in continuu ca sa eviti formarea de cocoloase. Inainte cu 5 minute de a lua vasul de pe foc, se adauga pastaia de vanilie. Se lasa budinca la racit pentru putin timp, dupa care se presara fulgii de cocos si putina scortisoasa, dupa preferinte.

Daca vrei sa oferi un plus de savoare acestei retete, poti asezona budinca si cu fructele tale preferate: capsuni, banane, mango, piersici, fructe de padure sau chiar si dulceturi.

Clatite din faina de tapioca

Tapioca se gaseste atat in forma de perle, dar si de faina. Aceasta este perfecta pentru a pregati lipii si clatite, mai ales pentru persoanele care sufera de intoleranta la gluten.

Ai nevoie de: 10 linguri de faina de tapioca, 6 linguri de faina de porumb, 200 ml de lapte de migdale, 2 oua, zahar dupa gust, ulei.

Preparare: Se amesteca cele doua tipuri de faina intr-un bol, adaugand un praf de sare pentru potentarea gustului. Separat, cu ajutorul unui mixer, se amesteca laptele, ouale, zaharul si o lingura de ulei. Se mixeaza usor, adaugand cu atentie cate o lingura din amestecul de faina pana cand compozitia capata o consistenta potrivit de groasa. Aluatul rezultat se lasa sa se odihneasca pentru 15 minute la rece.
Dupa acest timp, cu ajutorul unui polonic se toarna compozitie intr-o tigaie incinsa si se prajesc clatitele.
Umplutura e in functie de preferinte. Noi iti propunem sa le umpli cu crema de ciocoalata sau de arahide alaturi de banane, cu dulceata fara zahar sau crema de mascarpone.

Perlele de tapioca nu se asociaza doar in retetele dulci, ci pot fi un ingredient special intr-o reteta de piftie vegetariana.

Ai nevoie de: 1/2 cana perle de tapioca, 3 cesti de apa, 100 g cuburi de soia, 2 morcovi, 1 telina, 2 cepe mici, 4 catei de usturoi, 1 radacina de patrunjel, foi de dafin, boabe de piper, coriandru, chimen, rozmarin, tarhon macinate.

Preparare: Perlele de tapioca se pun la inmuiat in apa pentru 45 de minute. Separat, in acest timp, se pregateste supa de legume. Morcovul, telina, radacina de patrunjel, cepele, foile de dafin, boabele de piper si sarea se pun la fiert pentru 30 de minute. Dupa ce sunt gata fierte, se strecoara si se taie marunt. Zeama se pune intr-un alt recipient.

Bucatile de soia se fierb separat impreuna cu putina sare, foi de dafin, condimentele aromate si putin usturoi. Dupa fierbere, bucatile de soia se asaza in boluri mici alaturi de legumele taite marunt.

Perlele de tapioca se fierb in zeama de la legume pana devin transparente. Spre final se adauga 3-4 catei de usturoi si o lingura de unt, pentru a se obtine o crema gelatinoasa, ca de piftie. Se opreste focul, se scoate usturoiul si se toarna supa in bolurile cu bucatile de soia. Piftia se lasa la racit pentru a se intari.

Ce pare ai despre acest articol?

      Scrie parerea ta

      Login/Register access is temporary disabled
      Comparati produse
      • Total (0)
      Compara