Best seller

SCAPA RAPID DE VIROZELE SEZONIERE LA COPII !!!

SCAPA RAPID DE VIROZELE SEZONIERE LA COPII !!!

Cele mai frecvente boli în această perioadă rece sunt virozele şi răcelile. Printre primii afectaţi sunt copiii care merg la grădiniţă sau la şcoală. Copiii răcesc în mediu de 6-10 ori pe an și e un fenomen absolut firesc, mai ales pentru cei care intră în colectivitate.
Iată cum le putem trata cu succes !

Printre simptomele răcelii regasim: strănut, nas înfundat, secreţii nazale, gât iritat, febră mică, dureri de cap.

Cum se transmit in mod frecvent virozele respiratorii: mâinile contaminate ale persoanei bolnave sunt cele care transmit virusurile (tuse, strănut – virusurile se transmit pe o distanţă de până la 2 metri – mâna la gură, mâna la nas, virusurile trăiesc cam 2 ore, atingerea unor obiecte, atingerea altor persoane).

 Remedii:

Ghimbirul ecologic, alături de miere şi lămâie este de ajutor în calmarea simptomelor racelii.

Legumele şi fructele de sezon (portocale, rodii, gutui, mere, nuci, sfeclă roşie, hrean, păstârnac, cartofi), bogate in VITAMINA C, conţin vitamine şi minerale si ajută la combaterea stărilor asociate cu răcelile şi virozele respiratorii, alaturi de o porţie de chefir care conţine probiotice naturale, sunt de folos pentru restabilirea echilibrului florei intestinale.

Turmericul este un puternic anti-inflamator și stimulează sistemul imunitar.

Hidratarea este esențială în sezonul virozelor. Lichidele fluidizează mucusul, astfel îi protejează de germeni și viruși.

O cantitate suficientă de lichide este obligatorie, ajută şi la fluidificarea mucozităţilor şi eliminarea lor.  Apă, supe, sucuri de fructe şi legume proaspăt stroarse, ceaiuri, toate fac parte din tratament.

Atunci când apar durerile în gât, puteti face gargare cu apă sărată sau tinctura de gălbenele (anti-inflamator puternic) reduce inflamaţia şi limitează extinderea infecţiei.

Picăturile nazale sunt esențiale în caz de secreții nazale și pentru a diminua congestia, iar soluția salină fluidizează secrețiile favorizând eliminarea mai eficientă.

Oferă-i copilului tau băi calde detoxifiante, ca tratament și relaxare. Poti folisi sare Epsom (facilitează eliminarea toxinelor) sau bicarbonat de sodiu, niște ulei de cocos/măsline și câteva picături de uleiuri esențiale.

Putem folosi si antibiotice naturale, fără efecte adverse cum ar fi: propolisul şi siropurile ce conțin uleiurile esenţiale (cimbru, tea-tree, eucalipt, menta).

Sanatate si viata frumoasa tuturor copiilor!

Sfaturi și remedii naturale în tratarea virozei respiratorie la copii. Interviu cu Membru Asociației de Pediatrie din Rusia, Raisa Todorov

Ce pare ai despre acest articol?

Scrie parerea ta

BioFit.ro
Logo
Enable registration in settings - general
Comparati produse
  • Total (0)
Compara